069744770 [email protected]
Select Page

Kako brzo i jednostavno transformisati unutrašnjost kuće uz pomoc lepljenja fototapeta

Čak i najlepši dizajn enterijera vremenom postaje dosadan, a uz pomoć lepljenja na zid foto tapeta možete dodati nov dah u poznatu atmosferu u kući.

Lepljenje fototapeta na zid

Da bi kućno okruženje zablistalo novim bojama, uopšte nije potrebno iznova vršiti popravke, trošeći na to mnogo vremena i novca. Uz pomoć tako jednostavnog elementa kao što je fototapeta, možete osvežiti unutrašnjost, vizuelno promeniti prostor uz minimalna ulaganja

Budući da je svaka soba individualna, potrebno je pristupiti izboru foto-tapeta u svakom slučaju na osnovu specifičnosti enterijera, izgleda, veličine sobe, stila i sheme boja njenog ukrašavanja. Pre nego što izaberete foto-tapete, morate da odlučite o mestu njihovog budućeg postavljanja. Oblik i veličina tapeta zavise od toga.

Ponekad je teško pronaći gotove tapete odgovarajuće veličine, pa mnogi ljudi radije naručuju individualnu proizvodnju takvog elementa enterijera. Stilski fototapete po mjeri za pojedinačne veličine savršeno će se uklopiti u unutrašnjost i zauzeti svoje mesto na zidu određene kuće ili stana. U savremenom dizajnu uobičajeno je lepljenje fototapeta na ceo zid ili pregradu tako da oko ivica nema okvira od osnovnog materijala.

Prilikom odabira foto tapeta, takođe morate uzeti u obzir stil dizajna i vrstu sobe. Za spavaću sobu pogodno je lepljenje fototapeta sa slikom cvieća, divljih životinja, pejzaža, mora itd. – jednom rečju, sve što umiruje.

Lepljenje fototapeta u enterijeru

Za dnevnu sobu ili radnu sobu možete izabrati apstrakciju i druge moderne slike.

Lepljenje fototapeta u dnevnoj sobi

Za dečiju sobu savršene su svetle foto -tapete sa slikama crtanih likova, šarenim crtežima .

Lepljenje fototapeta u decijoj sobi

Veličanstvene foto tapete sa morskim šetalištem, cvećem i pogledom na stari grad. Tapete za proširenje prostora su pogodne za lepljenje na zid bilo koju vrstu enterijera.

Lepljenje fototapeta na zid

Foto tapete se proizvode štampanjem velikog formata, pa prototip mora zadovoljiti određene zahteve. Posebno, originalna slika za štampanje treba da bude:

U elektronskom obliku, tj. digitalizovano;
U visokoj rezoluciji, tako da je tapeta jasna;
Sa ispravnim odnosom stranica, tako da se slika nakon nanošenja na platno ne razvlači vertikalno ili horizontalno.
Naručivši izradu profesionalnih foto tapeta od profesionalaca, možete jednostavno izabrati sliku iz kataloga, a majstor za lepljenje tapeta će je sastaviti, prilagođavajući je željenoj veličini.